Harta site-ului
Ajutor
Subdiviziunea teritorială pentru ocuparea forței de muncă Dubăsari-prima din țară la capitolul promovării ocupării forței de muncă
Subdiviziunea teritorială pentru ocuparea forței de muncă Dubăsari-prima din țară la capitolul promovării ocupării forței de muncă

Subdiviziunea  teritorială pentru ocuparea forței de muncă (STOFM)  Dubăsari  oferă un șir de servicii destinate persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, inclusiv șomerilor. Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, au acces prin intermediul subdiviziunii la servicii ce asigură conexiunea dintre cererea și oferta de muncă, atât la nivel local cât și internațional, în scopul promovării și sprijinirii ocupării forței de muncă.
STOFM, condusă de dna Tatiana Iașciuc este subdiviziunea ce oferă un spectru larg de servicii ce contribuie direct la dezvoltarea și extinderea afacerilor în cadrul unităților economice, suport în lansarea și dezvoltarea afacerii. La acest capitol putem da ca exemplu programul pus pe roate din vara anului trecut, accesat de cetățenii raionului și până în prezent Acordarea  subvenției pentru susținerea proiectelor de inițiative locale, fiind stabilite prin art. 40 din Legea nr.105 din 14.06.2018 cu privire la promovarea ocupării forţei de muncă și asigurarea de șomaj și procedura de susținere a proiectelor de inițiative locale, reprezentată prin anexa nr.9 a Hotărârii Guvernului nr.1276 din 26.12.2018 pentru aprobarea procedurilor privind accesul la măsurile de ocupare a forței de muncă. Cuantumul subvenției de care pot beneficia viitorii antreprenori constituie maximum 10 salarii medii pe economie pentru anul precedent (anul 2021 - 81075 lei). Totodată, ținem să vă informăm că valoarea subvenției reprezintă maximum 65% din valoarea totală a investiției efectuată de agentul economic în urma procurării echipamentelor tehnologice, maşinilor, utilajelor, aparatelor şi instalaţiilor de măsurare, control şi reglare, a tehnicii de calcul, mobilierului pentru dotarea spaţiilor amenajate destinate activităţii economice pentru care s-a solicitat finanţarea. Este de menționat faptul că la nivel de țară, STOFM Dubăsari a reușit să se plaseze pe primul loc la implementarea art. 40 din Legea 105 din 14.06.2018 cu privire la promovarea ocupării forței de muncă și asigurarea de șomaj, prin acordarea la patru agenți economici din raion subvenții în mărime de 10 salarii medii pe economie pentru anul precedent SRL „Vila Dorului”, SRL Lungu Servicii, SRL Oleandra Company și SRL BAMCI-CONST, scopul acestor subvenții fiind crearea locurilor de muncă noi în mediul rural.
Pe parcursul anului 2021 SOFM Dubăsari a reușit să colaboreze cu peste 10 unități economice din raionul Dubăsari,  care au beneficiat de subvenții în urma creării a noi locuri de muncă.
Concomitent subdiviziunea teritorială oferă servicii și unităților economice ce sunt în căutarea a noi angajați sau doresc să-și dezvolte sau să-și extindă propria afacere prin crearea a noi locuri de muncă. Acestea includ servicii de  informare, consultații, asistență și sprijin în procesul de recrutare.
STOFM este un generator care oferă nu doar informații privind piața muncii la nivel raional cât și la nivel de țară, prin aducerea la cunoștință a locurilor de muncă vacante, condițiile de ocupare,  dar și posibilitățile de a aplica la cursuri de formare profesională, de calificare sau recalificare, instruiri la locul de muncă, stagii profesionale. Serviciile prestate sunt orientate în pregătirea persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă de a se integra într-un termen cât mai scurt pe piața muncii și societate.
Vă amintm că STOFM Dubăsari își are sediul în partea stângă a Nistrului în s. Cocieri pe strada Țărmului 2, numere de contact: 0248-93-360 sau 0248-52-462.
Olga Ochișan (Caraiman),
studentă an IV,
facultatea jurnalism și științe ale comunicării USM

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Subdiviziunea teritorială pentru ocuparea forței de muncă Dubăsari-prima din țară la capitolul promovării ocupării forței de muncă - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta